Sitemize hoş geldiniz. En iyi şekilde sorularınızı cevaplamayı çalışıyoruz. Blog sayfamıza göz atmayı ve Facebook sayfamızı beğenmeyi unutmayınız. Sorularınızın onaylanmasını beklemek istemiyorsanız sitemize kaydolabilirsiniz.

Sims 3 error code 12 sorunu

0 oy
29 Mart 2015 The Sims 3 - Soru kategorisinde misafir sordu
Sims 3 error code 12 verip duruyor oynarken ilk iki save de sorun yokken 3. save de error code 12 veriyor. İnternette yazan neredeyse her şeyi denedim ama sonuç aynı. Backup işlemlerini yaptım olmadı, .bad uzantılı dosyaları sildim olmadı, save as denedim olmadı, farklı hızlarda kaydetmeye çalıştım yine olmadı. Ayrıca error verdikten sonra edit town a gittiğimde oyundan atıyor. Ne yapabilirim yardımcı olabilecek var mı?

1 cevap

0 oy
29 Mart 2015 Silverwolf cevapladı

Gerçekten bir çok yöntemi denemişsin. Öncelikle sistem özelliklerin nasıl? Yeterli RAM ve hafızaya sahip misin?

Belgelerimdeki cache dosyalarını sildikten sonra save as ile yine dene. Olmadı, belgerimdeki The Sims 3 klasörüne bir yere taşı, yeni bir kayıt dosyası ile dene, sorun neredeymiş anlamaya çalışalım.

Oyunun korsan mı? Orijinal ise güncelle, korsan ise hem güncelle hem cracki değiştir.

29 Mart 2015 misafir yorumladı
Sistem özelliklerimde bir tek işlemcimde yetersizlik var sanırım 2.4 olması gerekiyormuş ama benimki 2.10 . RAM 3 GB yani bi problem yok sanırım bunda. Oyunum da eklenti paketlerim de orjinal ve güncellemeler otomatikte ama baktım yine de bi güncelleme görünmüyor. cache dosyalarını silmeyi deneyeyim bir de ama şu kısmı tam anlayamadım "Olmadı, belgerimdeki The Sims 3 klasörüne bir yere taşı, yeni bir kayıt dosyası ile dene, sorun neredeymiş anlamaya çalışalım." .

Ayrıca yabancı bir sitede 3D analyzer diye bi şey okudum acaba o işe yarar mı?

Bu arada yardım için çok teşekkürler
29 Mart 2015 Silverwolf yorumladı
3D Analyzer, sanırım o sistemine göre özellikleri belirliyor? Pek bilmiyorum, desem yanlış olur. Dxdiag ile sistem özelliklerin, ekran kartın, işletim sistemi özelliklerini de yaz istersen. Mesela Nvidia ekran kartlarında experince var, sistemine göre ayarlıyor ama o bile ayarları fazla tutuyor gibi geldi bana, onun yaptığı ayarlarda benim oyunum biraz daha fazla kasıyordu. AMD için de böyle bir şey var mı bilmiyorum. Ekran kartının sürücülerini de güncelle bence. Intel ekran kartın varsa genel olarak daha yüksek bir sisteme ihtiyacın var. İşlemcin zar zor çalıştıyor galiba, zaten bu tüm dediklerimi yapar, düzelmezse tek o kalacak.

Küçük bir yazım hatasıydı, düzelttim. Demek istediğim kayıtlı oyunların vs.. hepsini bir yere taşı baştan dene. Downloadların varsa da hepsini taşı. Yeni bir oyun kaydına başla.

Oyunum orijinal dedin, repair game'i dene, ama pek etkileyeceğini sanmıyorum.
29 Mart 2015 misafir yorumladı
Bende Nvidia yüklü ondan mı oluyor dersin? Güncellemeyi nasıl yapacağımı anlayamadım bir de. Sorunu Nvidia yapıyorsa hangi ekran kartını önerirsin?
29 Mart 2015 Silverwolf yorumladı
Nvidia sorunlu değil, yani desteği var otomatik ayar istiyorsan, optimum ayar yani. Ama bunun çok iyi olmadığını söylüyorum. Nvidia iyi, ona lafım yok benim de öyle. Demek istediğim tarayıcının aramasın kullan, Nvidia sürücü yaz, Nvidia'nın kendi sitesinden indir ve kur, o kendisi ekran kartının sürücünü güncelleyecek.
30 Mart 2015 misafir yorumladı
Tamam teşekkür ederim bir de onu deneyeyim bakalım.

İlgili sorular

18,158 soru

28,277 cevap

27,698 yorum

19,497 üye

...